Over ons

De elementen van goed tuinontwerp

Ben je voor het eerst bezig met het ontwerp van je tuin? Of wil je een buitenruimte opknappen van een bestaande woning of erfgoed? Goed nieuws voor jou! Tuinen maken ons leven beter: ze verbeteren de luchtkwaliteit, nodigen ons uit in de zon en schaduw, beschutten ons tegen wind en regen en kalmeren ons met visueel ontspannende natuurlijke tinten van groen en bruin. Maar waar begin je als je een landschap ontwerpt? We hebben hier tal van suggesties van landschapsarchitecten en -ontwerpers verzameld, evenals enkele op basis van onze eigen ervaring. Raak geïnspireerd door bestaande tuinen en aangelegde landschappen en lees deskundig advies. Volg deze blog voor landschapsontwerp en je bent onderweg!

Zoeken

Recente artikelen

De elementen van goed tuinontwerp

Plannen om je tuin aan te pakken? De voordelen van een goed hoveniersbedrijf!

by Monica Walker

Heb je plannen om je tuin een andere look te geven en te moderniseren? Dan kun je ervoor kiezen om dit project helemaal zelf op te pakken. Zo kun je ervoor kiezen om een kunstgrasmat te leggen, besluiten om een tuinhuisje in je tuin te plaatsen of allerlei nieuwe planten, bloemen en struiken in je tuin plaatsen. In elk geval is tuinieren, zeker als je de hele tuin op de schop gaat nemen, een behoorlijke klus. Daarom is het verstandig om voor grotere tuinprojecten een hoveniersbedrijf in te schakelen, in plaats van deze klus zelf te doen. Hoveniersbedrijven hebben namelijk diverse aantrekkelijke voordelen te bieden. In dit artikel lees je alles over de pluspunten die een goede hovenier te bieden heeft.

Hoveniers zijn vakspecialisten met jarenlange ervaring en kennis

Zonder twijfel het grootste voordeel van een goede hovenier jouw tuin laten ontwerpen en inrichten, is het gegeven dat professionele tuinmannen over jarenlange ervaring beschikken en precies weten hoe je een eigentijdse en comfortabele tuin moet ontwerpen. In een moderne tuin wordt veel geleefd. en dat maakt het als 'leek' lastig om goed in te schatten wat er allemaal nodig is om een relaxte, groene en goed leefbare tuin te creëren. Een hovenier weet wat er bij dit soort projecten allemaal komt kijken - denk aan flora en fauna, tuinverlichting, een geschikte tuinafscheiding en goed passend tuinmeubilair - en kan je op dit gebied dus ook doelgericht adviseren en helpen. Het enige dat je zelf hoeft te doen is je wensen aangeven en samen met de hovenier meedenken om de ideale tuin te ontwerpen en te realiseren.
Naast gedegen advies kan een hovenier ook goed assisteren bij de bestrating of beplanting van de tuin. De laatste jaren zijn groene tuinen steeds populairder geworden. Professionele hoveniers weten welke planten geschikt zijn voor jouw tuin, zodat je straks het hele jaar door een mooie, groene en leefbare tuin hebt. En wil je een combinatie van groen met bestrating? Bijvoorbeeld omdat je een tuinterras wilt creëren met een relaxte loungeset? Ook dan weet een hovenier precies hoe dit moet worden aangepakt. Tel uit je winst!

Een hoveniersbedrijf scheelt je een hoop werk en energie

Een ander voordeel van een hovenier inschakelen voor jouw tuinontwerp en realisatie van je plannen, is dat je dit zelf een hoop tijd en stress bespaart. Je kunt het complete tuinontwerp en aanleggen uitbesteden aan een hovenier, zodat je zelf je handen vrij houdt voor je eigen werkzaamheden, je gezin en dergelijke. Zo spaar je een hoop tijd uit en heb je de garantie op een prachtige, groene en leefbare tuin waar je straks heerlijk tot rust kunt komen.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Hoveniersbedrijf Hanewinkel.

Delen